Data: 2001-10-21 09:09:51
Temat: Re: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!!
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kasia L." <l...@p...onet.pl> wrote in message
news:9qttbs$3hk$1@news.tpi.pl...
> Bardzo mi przykro ale bistecca alla fiorentina znam tylko, niestety
> teoretycznie. Mięso to rostbef z kością z przylegającym do niej kawałkiem
> polędwicy (Wlosi mają specjalną rasę bydła na ten specjał) powinno być
> koniecznie ze zwierzęcia młodszego niż 18 miesięczne i wisieć co najmniej
> przez 3 tygodnie aby nabrało smaku i delikatności. Jak już to wszystko masz
> to rozpalasz palenisko, rozżarzone węgle wymiatasz z ognia, kładziesz na tym
> ruszt i na tym ruszcie pieczesz mięso ok. 5-7 min z każdej strony (kawałki
> mięsa sa bardz grube na 2 lub 3 palce) gdy jest gotowe, już na talerzu,
> posypuje się tylko solą i grubo zmielonym pieprzem i polewa obficie
> toskańską oliwą z pierwszego tłoczenia oczywiście.
Wygląda smakowicie, jednak faktem jest, że mięso jako takie nie przechodzi
smakiem oliwy podczas obróbki cieplnej - oliwa staje się dodatkiem.
--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.
|