Data: 2015-08-31 20:26:48
Temat: Re: Restauracja / bar dietetyczny w W-wie - są takie?
Od: Krzysztof Gajdemski <s...@r...org.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jest Mon, 31 Aug 2015 18:15:55 +0200, Ikselka pisze:
> Dnia Mon, 31 Aug 2015 10:29:20 +0200, Anai napisał(a):
>
>> W dniu 30.08.2015 o 18:46, Pszemol pisze:
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:rxv2mh09lrlr.4x30o5uf53ao.dlg@40tude.net...
>>>>> można w słojach pod tłuszczem trzymać to w lodówce podobno pół roku,
>>>>> a po
>>>>> zawekowaniu i dłużej
>>>> ...przy czym jeśli danie ma być wekowane, to inne są proporcje czasowe -
>>>> konfitowanie w garnku ma trwać 5-6 h, po czym wekowanie 3 x 1h.
>>>> PS. Między "sesjami" wekowania słoje powinny stygnąć samorzutnie, po
>>>> czym do następnego wekowania pozostawać w temp. pokojowej.
>>> A to jaka myśl pikna znowu? Oszczędzanie energii, gazu?
>>> Bo brzmi jak magia...
>> Krócej w garze bo dodatkowo jeszcze trzykrotna pasteryzacja
>> (tyndalizacja) - czego nie rozumisz?
> Chłopak ogólnie mało kumaty...
Ale znany! [1]
k.
PS FuT -> pl.test
--
Krzysztof Gajdemski | songo (at) debian.org.pl | KG4751-RIPE
Registered Linux User #133457 | BLUG Registered Member #0005
PGP key at: http://s.debian.org.pl/gpg/gpgkey * ID: 3C38979D
Szanuję was wszystkich, którzy pozostajecie w cieniu - Snerg
|