Data: 2015-08-31 20:35:16
Temat: Re: Restauracja / bar dietetyczny w W-wie - są takie?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 31 Aug 2015 18:26:48 GMT, Krzysztof Gajdemski napisał(a):
> Jest Mon, 31 Aug 2015 18:15:55 +0200, Ikselka pisze:
>> Dnia Mon, 31 Aug 2015 10:29:20 +0200, Anai napisał(a):
>>
>>> W dniu 30.08.2015 o 18:46, Pszemol pisze:
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:rxv2mh09lrlr.4x30o5uf53ao.dlg@40tude.net...
>>>>>> można w słojach pod tłuszczem trzymać to w lodówce podobno pół roku,
>>>>>> a po
>>>>>> zawekowaniu i dłużej
>>>>> ...przy czym jeśli danie ma być wekowane, to inne są proporcje czasowe -
>>>>> konfitowanie w garnku ma trwać 5-6 h, po czym wekowanie 3 x 1h.
>>>>> PS. Między "sesjami" wekowania słoje powinny stygnąć samorzutnie, po
>>>>> czym do następnego wekowania pozostawać w temp. pokojowej.
>>>> A to jaka myśl pikna znowu? Oszczędzanie energii, gazu?
>>>> Bo brzmi jak magia...
>>> Krócej w garze bo dodatkowo jeszcze trzykrotna pasteryzacja
>>> (tyndalizacja) - czego nie rozumisz?
>> Chłopak ogólnie mało kumaty...
>
> Ale znany! [1]
LOL :-D
|