Data: 2007-09-20 15:01:35
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowy
Od: "Tomasz" <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisal
>
> Prosze - tutaj wytlumaczylam :
> http://groups.google.com/group/pl.rec.kuchnia/msg/07
06ee2f5da8daca
>
> A tu uzupelnilam informacje :
> http://groups.google.com/group/pl.rec.kuchnia/msg/a5
4824e657e28de2
>
>
> Jezeli chcesz lagodny twarog, to podgrzewasz mleko jak tylko sie
> zsiadzie. Jezeli chcesz twarog kwasniejszy (ja taki lubie), to
> poczekaj troche z podgrzewaniem, zsiadle mleko robi sie coraz
> kwasniejsze, wiec twarog tez.
>
Dzieki za informacje.
Nie rozumiem jedynie twojego zdania:
7. Ochladzam, ale nie w lodowce (bo ser wyszedlby za tlusty)
Przeciez tluszczu nie przybedzie ani nie ubedzie od sposobu chlodzenia.
--
Tomasz
|