Data: 2012-08-24 19:56:01
Temat: Re: Roztwór do piersi z kurczaka
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-08-24 20:50, medea pisze:
>>> Ja dzisiaj jadłam pysznego halibuta na szpinaku, z ziemniakami z wody i
>>> sałatką.
>>
>> Ja na Helu 3 dni temu, w pomarańczach :)
>
> A ja na wyspie Uznam. :)
>
>> A wegetariańskie penne ze szpinakiem i pomidorkami wczoraj na
>> Monciaku. Ech... :D Będę sobie takie robić i wspominać ;)
>
> W przybliżeniu możesz podać, jak to wyglądało? Pomidory świeże, czy
> suszone? Szpinak ze śmietaną? Brakuje mi nowego konceptu na
> wegetariański makaron.
Było tak: makaron penne pełnoziarniste, szpinak w liściach duszony sam,
bez śmietany, pomidory suszone w oleju/oliwie?, kilka pomidorków
koktajlowych - na ciepło, czyli chyba krótko poddane obróbce cieplnej,
bo były w całości. Do tego cebulka pokrojona w kosteczkę, lekko
podsmażona - i sporo oliwy, żeby wszystko nie było suche. Z wierzchu
posypane odrobiną parmezanu. Oczywiście przyprawione ziołami, ale nie
byłam w stanie zidentyfikować. Jadłyśmy to w GreenWayu, ale z Wrocławia
(w Magnolii) takiego dania nie kojarzę.
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
|