Data: 2004-09-25 12:01:11
Temat: Re: Ruskie pierogi
Od: "@nn" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "zenek" <z...@v...pl> napisał w wiadomości
news:cj3l4n$gh8$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "@nn" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:cj0vod$nnr$1@inews.gazeta.pl...
>> Witam!
>> Czy ma ktoś może dobry przepis na ruskie?
> Moim zdaniem za bardzo rozwałkowujesz ciasto. I jest za cienkie. Poza
> tym
> farsz dobrze jest wyrabiać ubijakiem do kartofli i nie za bardzo
> gładko.
> Problem z "kapciowaniem" się perogów powstaje także gdy ser i
> kartofle
> przeuszcza się przez maszynkę do mięsa.
> zenek
>
Może i za cienko, nie wiem... natomiast jeśli chodzi o farsz to nie
dorobiłam się jeszcze (niestety) maszynki do mielenia i ubijam
ziemniaki takim właśnie ubijakiem a ser miętolę ręcznie ;-)
ania
|