Data: 2014-02-11 13:21:11
Temat: Re: Ryz idealny Joli L-L
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 11 Feb 2014 00:40:57 +0100, Paulinka napisał(a):
> W dniu 2014-02-08 00:37, Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 7 Feb 2014 05:28:03 -0800 (PST), j...@g...com napisał(a):
>>
>>> Ryz przeplukac. Do malutkiego rondelka wrzucic szklanke ryzu i dodac wody tyle ,
aby wystawala ponad powierzchnie ryzu na grubosc palca wskazujacego, ani mniej, ani
wiecej. Zakryc dobrze dopasowana pokrywka, zagotowac i natychmast zmniejszyc gaz na
najmniejszy.Nie ma sie gotowac tylko wchlaniac. Po 20 minutach jest gotowy.Ryz
idealny.
>>
>> Bzdura. Ryż wsypuje się do wrzątku albo zalewa wrzatkiem i do czasu
>> zagotowania miesza, aby nie przywarł. Po zagotowaniu - owszem, 20 minut na
>> minigrzaniu. Ja wkładam do piekarnika - pisałam. Zwykła, rutynowa
>> procedura, zaraz tam ideał...
>
> To nie tę grupę. Kobieto gotowanie ryżu nie powoduje, że masz mieć
> kompleksy, bo Twoje histeryczne reakcje o tym świadczą(jakieś żenujące
> przytyki do oponentów sprzed stu milionów lat).
> A masz te kompleksy bardzo często. Gotowanie ryżu to proces, jak masz
> inny system, to sobie go stosuj, i nie rób z tego filozofii.
> Co więcej niewłaściwej.
>
Wpadasz w histerię, kobieto. I to jak zwasze z opóźnieniem. No ale to
akurat moze Cie jeszcze uratować...
--
"To wstyd, żeby w prawie 40-milionowym kraju, w środku Europy trzeba było
żebrać na ulicach o sprzęt medyczny!
No , a już szczytem wszystkiego jest być z tego dumnym! " - Anonim
|