Data: 2006-05-23 17:11:57
Temat: Re: SODA
Od: "JaMyszka" <j...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista napisał(a):
> ... oczyszczona, czyli kwaśny węglan sodowy. Niektórzy dodają do gotowanego
> grochu, fasoli, suchego bobu, niektórzy do topionego sera, aby grudek nie
> było...
Ooo... A po co do tych nasion?
> Ja daję wyłącznie do niektórych ciast., aby w temperaturze uległa pełnemu
> rozkładowi...
W jakiej temp. się rozkłada?
I w jakiej proporcji zastępuje proszek do pieczenia?
Bo w proszku też występuje, ale ten do pieczenia posiada jeszcze
wzmacniacze i to może one są przez mój żołądek wyczuwalne, a nie
sam kwaśny węglan sodowy?
Bo dla mnie (niestety:( !) ciasta robione z proszkiem do pieczenia,
są niezjadliwe:(
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/
|