Data: 2006-05-23 17:40:13
Temat: Re: SODA
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"JaMyszka" <j...@g...pl> wrote in message
news:1148404317.150867.35300@j33g2000cwa.googlegroup
s.com...
Panslavista napisał(a):
> ... oczyszczona, czyli kwaśny węglan sodowy. Niektórzy dodają do
> gotowanego
> grochu, fasoli, suchego bobu, niektórzy do topionego sera, aby grudek nie
> było...
Ooo... A po co do tych nasion?
> Ja daję wyłącznie do niektórych ciast., aby w temperaturze uległa pełnemu
> rozkładowi...
W jakiej temp. się rozkłada?
I w jakiej proporcji zastępuje proszek do pieczenia?
Bo w proszku też występuje, ale ten do pieczenia posiada jeszcze
wzmacniacze i to może one są przez mój żołądek wyczuwalne, a nie
sam kwaśny węglan sodowy?
Bo dla mnie (niestety:( !) ciasta robione z proszkiem do pieczenia,
są niezjadliwe:(
Witaj Myszko!
A amoniak?
W proszku są jeszcze pirofosforany, ale mniej tego wszystkiego niż w Coli...
Ogólnie wystarczy tak jak w przypadku amoniaku jeść ciasto na drugi dzień...
|