Data: 2006-03-18 19:50:08
Temat: Re: Ser smazony
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisal w
wiadomosci news:dvhl6f$9hs$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Pamietam ten ser z dziecinstwa. Tylko Tato potrafil go zrobic jak nalezy.
> Innych rzeczy w kuchni prawie nie robil, ale to byla jego specjalnosc. Te
> podróby które teraz mozna dostac w sklepach to po prostu zenada. Gumowate
> to jakies i bez smaku.
>
Ja tez pamietam. A najbardziej, to co zostalo na patelni po wylaniu sera,
przypieczony (prawie przypalony ser) na sciankach i na dnie. Odchodzil
duzymi platami.
Smaze ser, ale rzadko. Nie zawsze sie udaje, moze to wina patelni lub sera.
Sery smazone w kubkach to jeszcze mozna zjesc, u nas sa z Nowego Tomysla,
smaczne.
Pozdr
maf
|