Data: 2010-12-19 20:17:03
Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea pisze:
> W dniu 2010-12-19 20:38, Paulinka pisze:
>> medea pisze:
>>
>>> Ja ubijam mikserem, specjalną końcówką, ale śmietana musi być
>>> PORZĄDNIE schłodzona (minimum 12 godzin wcześniej w lodówce, najlepiej
>>> kupić już z lodówki) i 36% koniecznie. Inna się nie ubija,
>>> przynajmniej u mnie.
>>
>> A naczynie, w którym się ubija śmietankę może mieć znaczenie? Ja
>> ostatnio ubijałam w metalowej misce, no i wyszła breja.
>
> Nie wiem. Ja ubijam w plastikowym kubeczku z zestawu od blendera.
Moja mama zawsze ubijała ręcznie trzepaczką w jakimś plastikowym
naczyniu, potem przerzuciła się na mikser i ubijała w takim dużym
słoiku, a ostatnio ubija w malakserze. Tylko, że jej zawsze wszystko
wychodzi, nawet jak raz na ruski rok się zdarzy zakalec, to też jest
smaczny ;)
--
Paulinka
|