Data: 2012-09-22 18:07:17
Temat: Re: Skrobia
Od: "Chiron" <e...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:505dfd61$0$1214$65785112@news.neostrada.pl...
> Dnia 2012-09-22 19:34, obywatel Chiron uprzejmie donosi:
>> Witam,
>> Mam pytanko: czy zamiast mąki ziemniaczanej zamiennie można stosować
>> skrobię? Pytam, bo do tej pory tak robiłem, jednak ostatnio miałem
>> okazję poznać mistrza kuchni- który był tym wręcz zniesmaczony- ale nie
>> powiedział, dlaczego:-).
>>
>> Pytam- bo mnie to zaciekawiło. Czy skrobia zastosowana zamiast mąki
>> ziemniaczanej zmieni smak potrawy?
>
> Ale jaką że to skrobię?
> Bo mąka ziemniaczana to nic innego jak ziemniaczana jest skrobia. Jest
> jeszcze skrobia kukurydziana, to jest maizena. Innych na ten moment skrobi
> nie kojarzę.
> Musi mistrz być coś...
>
W sklepach jest produkt "Skrobia ziemniaczana" i inny (droższy) "Mąka
ziemniaczana". Ponieważ do tej pory nie widziałem różnicy- to kupowałem
tańszy. No ale może jest?
--
--
demokracja to rządy osłów, prowadzonych przez hieny
Arystoteles
Chiron
|