Data: 2012-09-22 19:38:57
Temat: Re: Skrobia
Od: u...@d...invalid
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-09-22 19:34, Chiron pisze:
> Witam,
> Mam pytanko: czy zamiast mąki ziemniaczanej zamiennie można stosować
> skrobię? Pytam, bo do tej pory tak robiłem, jednak ostatnio miałem
> okazję poznać mistrza kuchni- który był tym wręcz zniesmaczony- ale nie
> powiedział, dlaczego:-).
>
> Pytam- bo mnie to zaciekawiło. Czy skrobia zastosowana zamiast mąki
> ziemniaczanej zmieni smak potrawy?
To jest ten sam produkt, który różni producenci różnie nazywają. Jednak
w przypadku "mąki ziemniaczanej" producent jawnie nie deklaruje, że to
skrobia ziemniaczana, co teoretycznie umożliwia mu uzupełnić ją
"polepszaczami" :). Może również różnić, na zasadzie różnych metod
wytwórczych różnych producentów.
|