Data: 2012-09-23 07:07:34
Temat: Re: Skrobia
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-09-23 00:06, obywatel Chiron uprzejmie donosi:
> Użytkownik "czeremcha" <1...@g...com> napisał w wiadomości
> news:cda1f5bd-9f95-4aa9-8406-1ee5cc65bd08@googlegrou
ps.com...
> W dniu sobota, 22 września 2012 21:48:42 UTC+2 użytkownik medea napisał:
>
>>> Może szkopuł tkwi w tym, żeby nie nazywać tego mąką, bo mąką nie jest?
>>> Pamiętam, że moja mama zawsze mówiła "mączka" ziemniaczana i chyba pod
>>> taką też nazwą było sprzedawane kiedyś dawno temu w sklepach (ale tego
>>> to już nie jestem pewna).
>
>> W zasadzie - przecież nie produkuje się jej tak samo, jak np. mąkę
>> pszenną, ale w takim razie "miszcz" powinien się czepić używania nazwy
>> "mąka" zamiast "mączka". Tymczasem oburzył się na skrobię.
>
>> Dziś w tv inny "miszcz" robił potrawę z "sajdrem". Dolewał "sajdru"
>> itp. Pewnie tez biedny czegoś nie wiedział i nie powiedzieli mu...
>
>
>
>
> Na przykład tu jest produkt "skrobia ziemniaczana"
>
> http://cenywmarketach.budniki.pl/artsypkie.php
>
> 2,39zł /kg.
>
> No a tu:
> http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Search/List?searchQuer
y=m%C4%85ka+ziemniaczana&x=0&y=0
>
> Mąka ziemniaczana "Kupiec". za 6,19zł/kg
>
> Różnica cen ogromna. Naprawdę zaczynam się zastanawiać, czy w jakości,
> smaku też jest różnica? Skąd taka różnica cen? Prawdę pisząc- kupiłem
> kiedyś taką droższą- i nie wyczułem różnicy. Myśleliśmy, że to
> rzeczywiście tylko kwestia firmy- może kraju producenta. No ale jak szef
> kuchni dobrego hotelu twierdzi, ze jest różnica- to może cos jest na
> rzeczy?
A ile za to dostał?
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|