Data: 2012-09-22 19:58:32
Temat: Re: Skrobia
Od: czeremcha <1...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu sobota, 22 września 2012 21:48:42 UTC+2 użytkownik medea napisał:
> Może szkopuł tkwi w tym, żeby nie nazywać tego mąką, bo mąką nie jest?
> Pamiętam, że moja mama zawsze mówiła "mączka" ziemniaczana i chyba pod
> taką też nazwą było sprzedawane kiedyś dawno temu w sklepach (ale tego
> to już nie jestem pewna).
W zasadzie - przecież nie produkuje się jej tak samo, jak np. mąkę pszenną, ale w
takim razie "miszcz" powinien się czepić używania nazwy "mąka" zamiast "mączka".
Tymczasem oburzył się na skrobię.
Dziś w tv inny "miszcz" robił potrawę z "sajdrem". Dolewał "sajdru" itp. Pewnie tez
biedny czegoś nie wiedział i nie powiedzieli mu...
Ania
|