Data: 2012-09-22 18:03:19
Temat: Re: Skrobia
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-09-22 19:34, obywatel Chiron uprzejmie donosi:
> Witam,
> Mam pytanko: czy zamiast mąki ziemniaczanej zamiennie można stosować
> skrobię? Pytam, bo do tej pory tak robiłem, jednak ostatnio miałem
> okazję poznać mistrza kuchni- który był tym wręcz zniesmaczony- ale nie
> powiedział, dlaczego:-).
>
> Pytam- bo mnie to zaciekawiło. Czy skrobia zastosowana zamiast mąki
> ziemniaczanej zmieni smak potrawy?
Ale jaką że to skrobię?
Bo mąka ziemniaczana to nic innego jak ziemniaczana jest skrobia. Jest
jeszcze skrobia kukurydziana, to jest maizena. Innych na ten moment
skrobi nie kojarzę.
Musi mistrz być coś...
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|