Data: 2001-08-10 06:33:55
Temat: Re: Slawni kucharze
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
cezary gmyz <c...@z...media.pl> wrote:
> Drogi Wladyslawie!
> Na tym chyba wyczerpalismy nasz spor czy tez dyskusje dochodzac do pewnych
> wspolnych punktow, w innych okopujac sie na swoich stanowiskach. Mozna by
> gadac jeszcze wiele ale uciekamy powoli od topicu grupy wdajac sie w
> dyskusje o sztuce co dla innych jak mniam musi byc nudne.
Pomyslalem sobie jeszcze jedno w sprawie gotowania pretendujacego do
rangi sztuki i kucharzy pozujach na artystow. Ilu z nich gotowych jest
poswiecic sie dla swej sztuki tak jak Michal Aniol, van Gogh i wielu
innych, czesto nie znanych ogolowi artystow? Ilu znasz kucharzy, ktorzy
na zimnych strychach przygotowuja nowe potrawy z kupionych za ostatnie
pieniadze trufli, w dazeniu do doskonalosci, do objawienia swiatu nowych
idei, w nadziei na przynajmniej posmiertna slawe?
Wladyslaw
|