Data: 2012-06-12 20:53:12
Temat: Re: Słonina!
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-06-12 22:10, Krzysztof Tabaczyński pisze:
> Użytkownik "Ikselka"<i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:44c401ydi44s.1rhvnyqjilx0y$.dlg@40tude.net...
>> Nawiązując do niedawnej wymiany zdań na temat niedostępności DOBREJ (tj
>> odpowiednio grubej i nie będącej de facto samą skórą) słoniny - oto co
>> wygrzebałam u właściciela linkowanego przed chwilą przepisu na pomidory
>> zielone:
>> http://www.chefpaul.net/salo1.html
>> A nuż uda się komuś natknąć na DOBRĄ słoninę, co od czasu do czasu mnie
>> samej się zdarza i wtedy kupuję jej parę kg i zamrażam. Przepis przedni, a
>> dokładnie taką słoninkę do tej pory kupowałam "do wódeczki" w sklepach
>> jednego właściciela z kilku kieleckich znanych. Sądzę, ze własnoręcznie
>> zrobiona może być nawet lepsza! - a wyrażam się o tej kupnej z wielkim
>> uznaniem, jak rzadko o kupnym jedzeniu...
>>
>>
>> Warto przejrzeć inne przepisy na stronie, istna to rozkosz:
>> http://www.chefpaul.net
>> Ma facet zacięcie :-)
> Odrzuciło mnie jak zobaczyłem placek z mięsem i szpinakiem.
> Fuj... bleeee......
Smacznie toto nie wygląda, fakt.
Ewa
|