Data: 2012-06-12 20:10:32
Temat: Re: Słonina!
Od: "Krzysztof Tabaczyński" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:44c401ydi44s.1rhvnyqjilx0y$.dlg@40tude.net...
> Nawiązując do niedawnej wymiany zdań na temat niedostępności DOBREJ (tj
> odpowiednio grubej i nie będącej de facto samą skórą) słoniny - oto co
> wygrzebałam u właściciela linkowanego przed chwilą przepisu na pomidory
> zielone:
> http://www.chefpaul.net/salo1.html
> A nuż uda się komuś natknąć na DOBRĄ słoninę, co od czasu do czasu mnie
> samej się zdarza i wtedy kupuję jej parę kg i zamrażam. Przepis przedni, a
> dokładnie taką słoninkę do tej pory kupowałam "do wódeczki" w sklepach
> jednego właściciela z kilku kieleckich znanych. Sądzę, ze własnoręcznie
> zrobiona może być nawet lepsza! - a wyrażam się o tej kupnej z wielkim
> uznaniem, jak rzadko o kupnym jedzeniu...
>
>
> Warto przejrzeć inne przepisy na stronie, istna to rozkosz:
> http://www.chefpaul.net
> Ma facet zacięcie :-)
Odrzuciło mnie jak zobaczyłem placek z mięsem i szpinakiem.
Fuj... bleeee......
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
|