Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Krzysztof Tabaczyński" <k...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Słonina!
Date: Tue, 12 Jun 2012 22:10:32 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 26
Message-ID: <jr87nu$3g8$1@inews.gazeta.pl>
References: <44c401ydi44s.1rhvnyqjilx0y$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 89-72-97-230.dynamic.chello.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1339531838 3592 89.72.97.230 (12 Jun 2012 20:10:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 12 Jun 2012 20:10:38 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5512
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512
X-User: ktabaczynski
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:346641
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:44c401ydi44s.1rhvnyqjilx0y$.dlg@40tude.net...
> Nawiązując do niedawnej wymiany zdań na temat niedostępności DOBREJ (tj
> odpowiednio grubej i nie będącej de facto samą skórą) słoniny - oto co
> wygrzebałam u właściciela linkowanego przed chwilą przepisu na pomidory
> zielone:
> http://www.chefpaul.net/salo1.html
> A nuż uda się komuś natknąć na DOBRĄ słoninę, co od czasu do czasu mnie
> samej się zdarza i wtedy kupuję jej parę kg i zamrażam. Przepis przedni, a
> dokładnie taką słoninkę do tej pory kupowałam "do wódeczki" w sklepach
> jednego właściciela z kilku kieleckich znanych. Sądzę, ze własnoręcznie
> zrobiona może być nawet lepsza! - a wyrażam się o tej kupnej z wielkim
> uznaniem, jak rzadko o kupnym jedzeniu...
>
>
> Warto przejrzeć inne przepisy na stronie, istna to rozkosz:
> http://www.chefpaul.net
> Ma facet zacięcie :-)
Odrzuciło mnie jak zobaczyłem placek z mięsem i szpinakiem.
Fuj... bleeee......
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
|