Data: 2006-05-27 19:18:59
Temat: Re: Smaczne i błyskawiczne, ale tanie ;-)
Od: Waldemar <w...@i...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
kraf101 schrieb:
> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>
>> Niedawno o tym byla mowa :
>>
> http://groups.google.fr/group/pl.rec.kuchnia/msg/98f
0ad9aa8a006d1?hl=fr&
>
> No to póki co moje górą! :) Co do czasu smażenia, to autorka
> chyba lubi poczuć zapach krwi w nozdrzach zanim kły zatopi w
> mięsie.
nie twoje górą. Patelnia ma być bardzo gorąca, ale nie teflonowa, bo
teflon spalisz. Olej powinien być odporny na wysoką temperaturę. Oliwa
może też być, ale nie extra vergine, bo ona jest właściwie tylko do
używania na zimno. Lepszy jest olej rzepakowy, a oliwę extra vergine
dasz do sałaty, którą podajesz z tym stekiem. Nie krytykowałem twojego
przepisu, tylko te dwa, moim zdaniem, błędy.
Waldek
|