Data: 2006-05-27 19:20:39
Temat: Re: Smaczne i błyskawiczne, choć nie tanie.
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 27 mai 2006 ŕ 20:09:24, dans <e5a4ti$75v$1@news.onet.pl> vous écriviez :
> Robimy sos:
> Wlewamy wino do rondla i odparowujemy tak aż na wyjściu będzie
> 1/3 tego co było na wejściu.
> Siekamy cebule w drobną kostkę.
> Przesmażamy na 1/4 kostki masła.
> Jak się delikatnie zarumieni dodajemy 1/4 kostki masła, mąkę i
> smażymy kilka minut energicznie mieszając.
> Wlewamy odparowane wino i dalej meiszamy.
Bardzo ciekawie brzmiacy sos. Troche przypomina sosy "burgundzkie",
ale tam sie cebule wrzuca bezposrednio do wina.
Musze wyprobowac...
Ewcia
--
Niesz
|