Data: 2000-05-18 08:52:19
Temat: Re: Smalec babci - jak?
Od: "Marcus" <m...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
zachecony dywagacjami wczoraj zrobilem smalczyk:
sloninka surowa
sloninkawedzona
boczek
resztki roznych wedlin: szynka, k.mysliwska, k.krakowska
cebulka
czosnek
majeranek, kminek, czarny pieprz
dzis na sniadanie byl juz rozpoczety:)))) pycha !!!
obawiam sie jednego: ze przez najblizszy czas bedzie to nasz podstawowy
skaladnik sniadan i kolacji
:))) a jesli chodzi o przechowywanie to zanim rozwiaze te kwestie pewnie nie
bedzie co przechowywac
pozdrowienia
Markus
Jarek Gala wrote in message <8fs8t9$13m$1@aquarius.webcorp.com.pl>...
>Cześć,
>
>No właśnie, z czego i jak zrobić taki tradycyjny, babciny smalec ze
>skwarkami? I jak go potem przechowywać?
>
>Z góry dzięki za rady.
>
>Smacznego.
>Jarek
>
>
>
>--
>Wysoka jakość, niskie ceny - http://rubikon.pl
|