Data: 2000-05-18 05:20:47
Temat: Re: Smalec babci - jak?
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote:
> U nas w domu tylko ja jem chleb ze smalcem, cala reszta moich Amerykanow
> patrzy sie na mnie ze zgroza. Uwazaja to za objaw jakiegos atawizmu ze
> Starego Kraju. Poniewaz jestem zaadoptowana do zycia w USA, wiec jem mniej
> tluszczow, niz sie je w Polsce, no a juz szczegolnie smalcu jem moze jeden
> sloik na rok. Od czasu do czasu dodam pol lyzeczki smalcu do jakiejs
> mieszanki warzywnej dla smaku, ale generalnie unikamy tych wszystkich
> cholesterolowych tluszczow.
Coz, tylko wspolczuc. Bez smalcu i innych tluszczow zwierzecych cale
rozdzialy sztuki kuchennej pozostaja zamkniete.
Wladyslaw
|