Data: 2000-05-17 17:14:39
Temat: Re: Smalec babci - jak?
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Arcanus Diavoli <o...@e...com.pl> wrote in message
news:8fthlv$e3u$1@flis.man.torun.pl...
> > Ja robiac smalec do chleba dodaje jeszcze na poczatku kawalek
> > pokrajanego w kostke wedzonego boczku lub wedzonej sloniny.
> > Sa tez tacy, co procz cebulki dodaja drobno pokrajane jablko.
> >
> > Wladyslaw
>
> Całkowicie popieram wędzonki - na chlebek to sobie nawet nie wyobrażam
> smalcu bez wędzonego boczku ;)
> Majeranek oczywiście natomiast uwaga z cebulką i jabłkami - taki smalec
> niestety szybko się psuje, dlatego najlepiej zrobić duży zapas bez cebuli
i
> jabłek a potem dwa, trzy słoiczki do szybkiego spożycia z cebulką i
jabłkami
>
> Arcanus Diavoli
>
Ja jak robie z cebulka, jablkiem i majerankiem, przekladam to mniejszych
pojemniczkow i zamrazam. Po rozmrozeniu ( w lodowce ) jest jak swiezy. .
F.
|