Data: 2014-05-18 00:20:47
Temat: Re: Smardze
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała (jakiś czas temu):
>> Ale ja tu Pani głowę zawracam jakimiś tekstyliami, a grupa jest
>> przecież kuchenna i miało być o musztardzie bodajże. No więc o tym
>> królu musztardy i jego domu powiedziałem zaraz panu Andrzejowi. Ten to
>> chyba całą przedwojenną Warszawę znał. Od razu zapytał: "A który to?
>> Bo ich było dwóch -- Szwejcer i Matyjak. Ja wolałem musztardę od
>> Szwejcera, była bardziej gładka, Matyjak robił na modłę fransuską,
>> niektórym taka smakowała".
>
> Ja wolę pośrednią - sarepską. NB ciekawe, jakie jest jej pochodzenie
> (skąd ta nazwa?).
http://stooq.pl/n/?f=886917
Jarek
--
V bufetě na stojáka
jím párek s hořčicí
hned vedle tramvajáka
má modrou čepici
|