Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Smazony Ser Re: Smazony Ser

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Smazony Ser

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ot-for-mail
From: Jaroslaw Lech <e...@N...SPAM.yahoo.com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Smazony Ser
Date: Mon, 19 Aug 2002 09:58:20 +0200
Organization: TORMAN
Lines: 28
Message-ID: <ajq89d$dh$1@flis.man.torun.pl>
References: <ajom5c$om$1@news.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: prograine2.raster.krakow.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7Bit
X-Trace: flis.man.torun.pl 1029743725 433 212.160.153.165 (19 Aug 2002 07:55:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 19 Aug 2002 07:55:25 GMT
User-Agent: KNode/0.7.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:120847
Ukryj nagłówki

Stefan Elefant wrote:

> Witam, poszperalem troche w archiwum i prawie znalazlem to co chcialem.
> Mianowicie smazony ser (taki jak w czechach czy na slowacji) jest z
> jakiego gatunku sera przyzadzany ? Gouda wydaje mi sie za miekka i za
> slona.

Ja kupowalem na Slowacji 1 cm plastry pakowane pojedynczo. Na opakowaniu
stalo 'Eidam', czyli po naszemu edamski. Z polskimi serami jeszcze nie
probowalem.

Po podwojnym opanierowaniu wrzucalem na dobrze rozgrzany olej. Na srednim
ogniu trzymalem chwile z jednej strony i potem przewracalem. Najtrudniejsze
jest to przewracanie - wymaga chwili treningu, bo jesli 'uszkodzi' sie
panierke, ser wyplynie. Wygodnie jest to robic dwoma nozami. Jednym lekko
podwazamy na rogu ser, podkladamy drugi noz. Wyciagamy pierwszy,
przytrzymujemy ser z wierzchu (od spodu caly czas drugi noz) i przewracamy.
Ser rozpuszczal sie w srodku bardzo szybko - jak tyko panierka sie
zarumienila, mozna bylo zdejmowac.

Do tego oczywiscie tatarska omacka. U nas nie widzialem, ale bardzo podobny
w smaku jest sos tatarski. Surowka ze swiezych pomidorow i cebulki jak
najbardziej wskazana.

Pozdrowienia
Jarek


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.08 AniaG
19.08 maja
19.08 piotr-ek
19.08 Mattik
19.08 Mattik
19.08 kudziu
20.08 Stefan Elefant
20.08 Stefan Elefant
20.08 Krysia Thompson
20.08 AniaG
20.08 Mattik
20.08 kudziu
20.08 Mattik
23.08 topek
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?