Data: 2006-03-24 18:42:01
Temat: Re: Sos Mornay
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In news:C049D4E8.2E8B%notujaca@gazeta.pl,
notujaca wrote:
> Dzięki za pomoc i wskazówki. Nie, nie oczekuję oczywiście że będziesz
> mi wyszukiwał sos z żółtkami :-) Tylko w znalezionych w sieci
> przepisach na sos Mornay zazwyczaj te żółtka się pojawiały. Ale taki
> jak opisałeś powinien wyjść pyszny :-)
Hormel podaje, że Mornay to beszamel + ser, do którego opcjonalnie można
dodać inne składniki typu bulion, śmietanka, żółtka.
http://www.hormel.com/kitchen/glossary.asp?id=33511&
catitemid=
Myślę, że ze śmietanką i serem na pewno wyjdzie dobry. Z ewentualnymi
żółtkami już bym nie gotowała.
Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.
|