Data: 2001-05-30 19:28:36
Temat: Re: Sos do gołąbków
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
u nas sie tez tak robilo (Bez ryzu) za tzw. glebokiej komuny.
Potem nadeszly ciezkie czasy i dla oszczednosci zaczelo sie
dodawac ryz..
ale ZAWSZE z sosem pomidorowym. I to duzo...
Krysia
>A ja lubie bez ryzu ale za to w sosie pomidorowym i tak sie u nas w domu
>robi, widac "co kraj to obyczaj".
>
>pozdrawiam,
>
>Slav
>
>Jola L-L <j...@i...pl> wrote in message
>news:9f334s$m88$1@news.tpi.pl...
>>
>> Golabki maja to do siebie ze maja byc smaczne:)))
>> Ty lubisz ryz w miesie, mozna wtedy zaoszczedzic na miesku, ja dodaje
>> zrumieniona cebule, sol, pieprz - mieso najlepiej karkowka wieprzowa- jest
>> soczysta, ale niekoniecznie.W zaleznosci od tego co dodajesz : nazywaja
>sie
>> : golabki z ryzem, golabki z kasza a to sa po prostu golabki. Tak samo jak
>> sa zwolennicy golabkow w sosie pomidorowym, grzybowym a ja tylko w sosie
>> wlasnym.
>>
>> Pozdrawiam Jola L-L
>>
>>
>>
>
K.T. - starannie opakowana
|