Data: 2000-04-06 10:04:27
Temat: Re: Sos slodko-kwasny
Od: Aneta Baran <b...@c...cern.ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl> wrote:
>> Może być. Cebuli nie żałuj, kawalerze de l'Oignon :-)
> Nie omieszkam. ;-)
Albo szalotek. Ostatnio przepadam za szalotkami, mniam :-)
> li-co? ;-)
Liczi, takie chińskie smaczne owocki, u nas chyba tylko do dostania
w puszkach.
> Bo tak mi do smaku pasuje... Ach, Anetku, mam do Ciebie wielką prośbę:
> czy mogłabyś mi przywieźć troszkę prawdziwej musztardy Dijon? W Polsce
> wszystkie są dla mnie za mało ostre... ;->
Mogłabym, jasne. Gładką, czy a l'ancienne? Zresztą, kupię obie :-)
> Co prawda nie wiem, na ile ten, co go w sklepie widziałem, jest de cidre, a
> na ile perfumowanym spirytusowym, ale to się da zweryfikować.
Jasne. Ocet jabłkowy widziałam w polskich sklepach niezależnie, takoż
np. malinowy, który też lubię i używam do np, sałatki z wątróbek na
ciepło, pyszota :-)
[sambal oelek]
> Dzięki! ;-)
Dorzucić do paczki z musztardą? ;-)
Anetek
--
A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta/
Anything is good and useful if it's made of chocolate.
|