Data: 2010-04-08 07:25:36
Temat: Re: Spagetti z mięsem (by cbnet)
Od: "Paweł B." <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-04-08 07:33, J-23 pisze:
> ostatnio sprawdza mi sie taki przepis, czas przygotowania 25min.:
> na dobrej oliwie przysmazyc kilka zabkow czosnku, dolozyc pokrojone w
> talarki pieczarki, lekko przesmazyc ale nie za dlugo bo beda gumiaste,
> nastepnie dodajemy dobra smietane 30%, i pokrojony w kawalki jakis ser
> plesniowy, im ostrzejszy tym lepiej. ser powinien sie czesciowo
> rozpuscic. redukujemy, i wrzucamy do tego jakis gruby makaron
> ugotowany al dente, szybko mieszamy najlepiej przez podrzucanie - jak
> sie umie. wykladamy na talerze, posypujemy posiekanym koperkiem, i
> pieprzem. albo skrapiamy obrzeza talerza - nie potrawe, dobrym octem
> balsamicznym, wowczas wszystko ladnie pachnie. nie solimy bo na ogol
> ser jest wystarczajaco slony. do tego dobre biale wino i odrobina
> pszennego pieczywa.
>
Przepis wygląda ciekawie, ale bez mięsa. Masz jakiś "mięsny" w zanadrzu?
Pzdr.
--
Paweł B.
|