Data: 2006-03-14 15:56:24
Temat: Re: Stek
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@g...pl> wrote in message news:dv5ves$ftq$1@polsl.pl...>
> http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=1708
> antrykot m IV, D. -u, Ms. ~ocie; lm M. -y
> <mięso z przedniej, górnej części tuszy wołowej lub cielęcej; płat tego
> mięsa; surowy lub smażony kawałek tego mięsa>
No to juz wiemy ze "rib eye steak" to nie jest antrykot choc pochodzi z tej
samej okolicy wolu.
Tu http://www.foodsubs.com/MeatBeefRibs.html
sa angieleskie nazwy i opisy miesa z z tej okolicy krowy.
> Befsztyk
Steak po angielsku to zupelnie inna potrawa niz "befsztyk."
--
><eM eL><
|