Data: 2006-03-15 06:01:55
Temat: Re: Stek
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <dv7bsq$qof$1@bmj-lx1.bmj.net.pl>, "Misiek" <p...@g...pl>
wrote:
> Użytkownik "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> napisał w wiadomości
> news:d5DQf.3321$Px4.254@trnddc04...
>
> >
> > Wziac gruby kawalek wolowej poledwicy bez kosci - to co sie nazywa po
> > angielsku "boneless rib eye steak" a chyba "antrykot" po PL.
>
> Stek to stek, antrykot to antrykot, a poledwica wolowa to poledwica wolowa
>
> I chocbys bardzo chcial to z poledwicy wolowej nmie zrobisz steku (ani z
> poledwicy wolowej nmie zrobisz antrykotu)
Antrykot i polędwica to fragmenty tuszy wołowej.
Stek to sposób przyrządzenia. Więc jak najbardziej z polędwicy może być
stek.
Władysław
|