Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
From: medea <x...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Świąteczne kuchenne wzloty i upadki
Date: Thu, 05 Jan 2012 22:35:18 +0100
Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 33
Message-ID: <je552j$bli$1@news.icm.edu.pl>
References: <jdfpod$naq$1@news.icm.edu.pl> <je2mn8$mlj$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: aedj57.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icm.edu.pl 1325799316 11954 79.186.87.57 (5 Jan 2012 21:35:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 5 Jan 2012 21:35:16 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:8.0) Gecko/20111105 Thunderbird/8.0
In-Reply-To: <je2mn8$mlj$1@inews.gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:340830
Ukryj nagłówki
W dniu 2012-01-05 00:18, Justyna Vicky S. pisze:
>
> Pierwszy raz robilam paszteciki (mięsne, pieczarkowo-serowe i
> szpinakowo-serowe). Tymi ostatnimi mama była zachwycona :)
Powiem Ci, że zainspirowałaś mnie wtedy tym pytaniem o paszteciki i też
zrobiłam na sylwestra, zwłaszcza że miałam jeszcze rolkę ciasta
francuskiego w lodówce.
Usmażyłam pieczarki z cebulą, zmieliłam, dodałam do tego jajko i trochę
tartej bułki i takim farszem nadziewałam. A paszteciki robiłam po prostu
z prostokąta - składałam na pół i tylko lekko widelcem zaklejałam boki.
Posmarowałam jajkiem i piekłam jakieś 15 minut (na złoto) w 200st.
Wyszły pierwszorzędne! I jakie śliczniutkie. ;)
>
> W sumie te święta i kulinarne przysmaki mogę zaliczyć do udanych na 5+.
No to pogratulować! :)
> Za to u mamy wszystko wyszło pyszne. Jak zawsze zresztą :)
Nie ma jak u mamy. :)
> Bo niestety w domu to raczej trzeba się rodziny dopytywać czy
> smakowało, bo sami jakoś nie chcą, może się boją, przyznać ;)
Mnie wystarczy popatrzeć na rozanielone mordki. ;) Jak już moja Maja
wsuwa z apetytem, to musi być COŚ! ;) Ale pasztecików oczywiście nawet
nie tknęła, bo sama nazwa ja zniechęca.
Ewa
|