Data: 2014-05-01 14:06:32
Temat: Re: Szparagowo
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aicha pisze:
>> Perwersyjne działania trzeba ćwiczyc i doskonalić, by nie wyjść
>> z wprawy. Przeto dobrze jest z kalafiora zrobić surówkę. Może
>> być z pieczarkami.
>
> Surowymi, oczywiście. Można też z papryka, pomidorem, ogórkiem.
> I zasm.... a nie, to nie do surowizny.
Surowe ogórki, wzdłuż korojone, wysmarować można miodem. Zasię słodkiego
melona, w tenże sam sposób rozerżniętego, przykryć cienkimi plasterkami
szynki, boczku, czy czegoś podobnego, na sucho uwędzonego. Pierwsze jest
sposobem litewskim, drugie -- dalmackim.
Jarek
--
W oknach szyby powybija,
Wysmaruje miodem stryja,
Ciotkę weźmie na barana,
Sad posypie śniegiem w lecie...
|