Data: 2018-11-23 17:23:59
Temat: Re: Szybkowar
Od: k...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu piątek, 23 listopada 2018 14:12:46 UTC+1 użytkownik FEniks napisał:
> Wydaje mi się, że niektóre mięsa, niekoniecznie stare, lepiej by się
> ugotowały w szybkowarze (o, np. taka ośmiornica w szybkowarze nie byłaby
> szybciej?).
Jak jeszcze pracowałem w gastronomii to tylko i wyłącznie w szybkowarze,
15 minut, otworzyć, wystudzić, gotowe. Pewnie, szybko, efekt nawet lepszy
niż przy gotowaniu w garnku. Nawet nie o szybkość chodziło, bo ośmiornicę
i tak się robi na zapas (bo najczęściej podaje się na zimno w sałatce,
grillowaną albo podsmażoną w daniu z makaronem) ale po prostu o powtarzalność
i brak konieczności zaglądania do garnka i macania czy już miękka przez
godzinę;)
Pozdrawiam,
--
Karol Piotrowski
|