Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.task.gda.pl!new
s.memax.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsgate.pl
From: s...@n...gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Szynka Parmeńska - uhhhhhhhhhh
Date: 3 Feb 2000 17:01:56 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 27
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <9...@g...newsgate.pl>
References: <87beg6$850$1@flis.man.torun.pl>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8BIT
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:22327
Ukryj nagłówki
At 09:30 AM 2/3/00 +0100, you wrote:
>Pomyślałem sobie, że zaszaleję, kupiłem, posmakowałem i ............ noe nie
>wiem, co wy sądzicie, ale sama z siebie jest niesmaczna :((( znaczy mnie nie
>smakuje oczywiście
>No i jeszcze serek Ricotta - bardzo dziwny smak - może dlatego, że to serek
>serwatkowy ( tak wynikało przynajmniej z opisu ) - tzreba było doprawiać
>czosnkiem solą pieprezm i na koniec cebulka. Po obróbce okazał się smaczny,
>nawet bardzo także mogę chyba polecić
>
>--
serek Ricotta wspaniale nadaje sie do lazanii. Nieco mniej wspaniale mozna
z niego zrobic nadzenie do nalesnikow (zdarza sie, ze wylazilo bokami:-)),
a i sernik wychodzi, aczkolwiek przypominajacy nieco serniczek z serkow
homo. Swoja droga ten Ricotta w serniku to byla juz desperacja swiateczna:
Amerykanie nia maja twarogu sernikowego!! Straszne....Oczywiscie mozna bylo
zrobic serniczek z serkow Filadelfia, ale one sa takie maziaste..To juz
predzej na zimno wyjdzie
Pozdrawiam o poranku
Aga
--
Najnowsze oferty pracy: http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-praca-oferowana/
|