Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szynka świąteczna z Biedronki Re: Szynka świąteczna z Biedronki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Szynka świąteczna z Biedronki

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin3!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrad
a.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.1 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:X/tJlu4yW68FnAh4xdCffRXu7ZQ=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <58530604$0$15200$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Szynka świąteczna z Biedronki
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: Ikselka <i...@g...pl>
References: <58515d02$0$15203$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5852dc83$0$5157$65785112@news.neostrada.pl>
<58530277$0$15198$65785112@news.neostrada.pl>
Date: 15 Dec 2016 21:07:16 GMT
Lines: 31
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.14.26
X-Trace: 1481836036 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 15200 95.49.14.26:57021
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:374976
Ukryj nagłówki

wolim <n...@p...tu> wrote:
> W dniu 2016-12-15 o 19:10, Ikselka pisze:
>
>> Dobrą? - nie istnieje dobra sklepowa wedlina. Oksymoron.
>> Tzw dobra wędlina w sklepie nie kosztowałaby 16 złotych za kilogram, tylko
>> 50. I też wątpię w jakość.
>> Robię, to wiem, ile kosztuje prawdziwa dobra wędlina.
>> Nie sprzedaję, broń Boże. Zresztą kto by to kupił. Ludzie już nie znają
>> dobrego jedzenia.
>
> Eee. Nie przesadzaj z tą ceną. Dobra kiełbasa domowej roboty będzie
> kosztować za kilogram tyle, mniej więcej, ile cena mięsa, z którego jest
> zrobiona. Dobra szynka takoż.
>
> Czyli jakieś max. 20 zł za kilogram.
>
> No, chyba że liczysz koszt własnej pracy i amortyzację wędzarni :)
>
> Pozdrawiam,
> MW
>
>

Na kiełbasę kupuję, jak pisałam, najlepsze mięso - wołowinę pierwszej klasy
czyli udziec oraz karczek wieprzowy czyli baleron oraz liczę na 1 kg
kiełbasy przynajmniej 1,2 kg tego mięsa, ponieważ w trakcie wędzenia są
duże ubytki, które oceniam na przynajmniej 20 procent jeśli nie więcej. Nie
liczę żadnych innych kosztów. Więc oblicz sobie jej koszt.
To samo z szynką, a tu ubytki są jeszcze większe.
--
XL

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.12 Animka
16.12 Ikselka
16.12 Animka
16.12 Ikselka
16.12 FEniks
16.12 Budzik
16.12 Ikselka
16.12 Animka
17.12 Animka
17.12 Budzik
17.12 Ikselka
17.12 Animka
17.12 Ikselka
17.12 Animka
18.12 Animka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?