Data: 2000-04-12 05:29:09
Temat: Re: Tatar
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> wrote in message
news:1e8yr0p.cweb76oadbwgN%wlos@tele.com.pl...
> Jola Backiel <j...@a...pl> wrote:
>
> > > Czy zna ktos przepis na tatara? Dostalam zamowienie a ja w zyciu tego
nie
> > > robilam. Wiem tylko tyle, ze jest z surowego wolowego? miesa.
> >
> > Jeśli nigdy nie robi"aś, to będzie Ci trudno go doprawić do smaku.
> > Trochę się zdziwi"am, bo ja do tatara dodaję przyprawę maggi,
> > a tu nikt o tym nawet nie wspomnia". To regionalny wynalazek czy co?
> > Sama sól i pieprz daje bardzo md"y smak tatara... wg. mnie.
>
> Nie, to podobnie jak sardynka wynalazek barowej gastronnomii okresu
> komuny, kiedy nie bylo sosu worcester.
>
> Wladyslaw
Zwrocono mi tu kiedys uwage zeby pisac poprawnie....wiec poprawnie ten sos
nazywa sie worcestershire.... ale nawet amerykanie nie potrafia tego
wymowic...
http://www.lea-and-perrins.com/
F.
|