Data: 2016-08-23 00:52:35
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 23 Aug 2016 00:45:53 +0200, Dariusz K. Ładziak napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Mon, 22 Aug 2016 11:49:09 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>
>>> Kup gotową metkę w supermarkecie,(...)
>>> I delektuj się.
>>
>> Oksymoron.
>> Jak ktoś nigdy nie zrobił sam z dobrego mięsa, to się na pewno nabierze.
>>
>> Pomijam już aspekt zawartości mięsa w mięsie oraz ilości konserwantów...
>
> Niektóre metki tatarskie dają się zjeść, jak człowiek nie ma czasu na
> samodzielne zrobienie tatara. Ale to wymaga długiego i uważnego czytania
> bardzo, ale to bardzo małych literek.
Ja się nawet bardziej obawiam tego, o czym nigdzie nie napisane, a się
jednak zdarza, niestety - jak choćby powszechne "przedatowywanie" opakowań
w hipermarketach lub zafałszowania mięsa A mięsem B...
> W żywy kawał mięcha zawsze mniej
> chemii da się wsadzić - a najlepszy tatar to jest wtedy kiedy się wie po
> której łące mięsko chodziło.
To rzecz oczywista, ale nie wiem, ja bym ze swojej krówki chyba nie
zjadła...
|