Data: 2016-08-23 00:49:16
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 23 Aug 2016 00:41:04 +0200, Dariusz K. Ładziak napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Sun, 21 Aug 2016 11:09:22 +0200, Trybun napisał(a):
>>
>>> Raczej śmierć głodowa niż zażerane się ze smakiem surowym mięsem z
>>> czegokolwiek ono by nie było.
>>
>> Jeśli "z czegokolwiek", to owszem, lepiej umrzeć z głodu. Jednak ze
>> świeżutkiej wołowej polędwiczki... mmmmm......
>
> Spróbuj z końskiej!
Wiem, że najlepszy, bo zgodny z genezą tej potrawy (jak to Tatarzy pod sobą
na koniach płaty koniny wozili, ubijając je podczas jazdy kościstymi
tyłkami, a sól z końskiego potu służyła za konserwant i jedyną przyprawę...
Ale cóż, do koniny nie mam dostępu, a gdybym go i miała, to jednak mam zbyt
wielki sentyment do koni...
> A z kurczaka - cóż, są różne zboczenia, jak ktoś
> lubi srać dalej jak widzi...
Pisałam już wczesniej o tym... aspekcie :-D
|