Data: 2016-08-23 00:45:53
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Dariusz K. Ładziak <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Mon, 22 Aug 2016 11:49:09 +0200, Stokrotka napisał(a):
>
>> Kup gotową metkę w supermarkecie,(...)
>> I delektuj się.
>
> Oksymoron.
> Jak ktoś nigdy nie zrobił sam z dobrego mięsa, to się na pewno nabierze.
>
> Pomijam już aspekt zawartości mięsa w mięsie oraz ilości konserwantów...
Niektóre metki tatarskie dają się zjeść, jak człowiek nie ma czasu na
samodzielne zrobienie tatara. Ale to wymaga długiego i uważnego czytania
bardzo, ale to bardzo małych literek. W żywy kawał mięcha zawsze mniej
chemii da się wsadzić - a najlepszy tatar to jest wtedy kiedy się wie po
której łące mięsko chodziło.
--
Draek
|