Data: 2016-09-11 23:18:54
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-09-10 o 08:40, Qrczak pisze:
> Dnia 2016-09-09 23:31, obywatel Animka uprzejmie donosi:
>> W dniu 2016-09-09 o 14:29, Trybun pisze:
>>> W dniu 2016-09-07 o 02:49, Animka pisze:
>>>>>
>>>>> Bez znaczenia wczesny czy późny socjalizm. Chodzi o to że dawniej
>>>>> kurczak nadawał się na rosół, co dzisiaj nawet trudno sobie
>>>>> wyobrazić.
>>>>>
>>>> Tak, ake do kurczaka moja matka dodawała mięso wołowe.
>>>> Ja gotuję rosól tylko na szpondrze. Potem mięso mielę i robie
>>>> paszteciki. dawniej robilam pierogi, bo szybciej, ale pierogi jakieś
>>>> grube (ciasto) mi wychodzą ostatnio.
>>>>
>>>
>>> No cóż, skoro taki lubisz.. przecie nie będziemy dyskutować (czy tym
>>> bardziej kłócić się) o wyrafinowaniu naszych smaków.. Chciałem tylko
>>> zauważyć że czasem warto spróbować czegoś innego. Chociażby rosołu z
>>> perliczki. Próbowałem niedawno, ugotowany na ptaku kupionym w sklepie,
>>> na dodatek mrożonym, a jednak rosół był bardzo dobry.
>>>
>> Perliczkę jadlam nd obiado-kolacji w restauracji. Bardzo mi
>> smakowala,byla chyba pieczona, ale mała porcja była.
>
> Jakby była duża, to mogłaby już nie być perliczką.
>
> Q
Jakby położyli natalerzy chociaż połówkę....Człowiek smaku sobie tylko
narobił.
--
animka
|