Data: 2016-09-11 23:28:10
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-09-11 o 23:18, Animka pisze:
> W dniu 2016-09-10 o 08:40, Qrczak pisze:
>> Dnia 2016-09-09 23:31, obywatel Animka uprzejmie donosi:
>>> W dniu 2016-09-09 o 14:29, Trybun pisze:
>>>> W dniu 2016-09-07 o 02:49, Animka pisze:
>>>>>>
>>>>>> Bez znaczenia wczesny czy późny socjalizm. Chodzi o to że dawniej
>>>>>> kurczak nadawał się na rosół, co dzisiaj nawet trudno sobie
>>>>>> wyobrazić.
>>>>>>
>>>>> Tak, ake do kurczaka moja matka dodawała mięso wołowe.
>>>>> Ja gotuję rosól tylko na szpondrze. Potem mięso mielę i robie
>>>>> paszteciki. dawniej robilam pierogi, bo szybciej, ale pierogi jakieś
>>>>> grube (ciasto) mi wychodzą ostatnio.
>>>>>
>>>>
>>>> No cóż, skoro taki lubisz.. przecie nie będziemy dyskutować (czy tym
>>>> bardziej kłócić się) o wyrafinowaniu naszych smaków.. Chciałem tylko
>>>> zauważyć że czasem warto spróbować czegoś innego. Chociażby rosołu z
>>>> perliczki. Próbowałem niedawno, ugotowany na ptaku kupionym w sklepie,
>>>> na dodatek mrożonym, a jednak rosół był bardzo dobry.
>>>>
>>> Perliczkę jadlam nd obiado-kolacji w restauracji. Bardzo mi
>>> smakowala,byla chyba pieczona, ale mała porcja była.
>>
>> Jakby była duża, to mogłaby już nie być perliczką.
>>
>> Q
> Jakby położyli na talerzu chociaż połówkę....Człowiek smaku sobie
> tylko narobił.
>
--
animka
|