Data: 2006-02-27 12:47:07
Temat: Re: Torebki do gotowania miesa
Od: "EWA" <e...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jacek Ostaszewski" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dtu7lm$d5r$1@atena.e-wro.net...
> Marsjasz napisał(a):
> > do folii wkladam ja zeby zatrzymac sosik ktory zamienia sie w taka
> > przyjemna galaretke jesli dodasz odrobine zelatyny...
> > taka domowa wedline robi sie bardzo prosto i jest o niebo smaczniejsza
> > niz kupna...
> > pozdrawiam
> > Mars
>
>
> SZynkowaru używam od św. pam. CZechosłowacji w rozkwicie. Zawsze
> probmelem było wyjęcie ubitej szynki/udźca indyczego/boczku itd..
> Gaylaretka wylatywała na talerz i stamtąd ją wybierałam na chlebuś...
> Zwykła folia?.. No-no, kto by pomyślał?.. Idę po udziec.
> --
> JackOss - bez sygnatury, moje imię świadczy o mnie!
Może podacie jakieś przepisy, jak przygotowujecie mięso do szynkowara.
Jnteresuje mnie boczek oraz inne mięsa. Proszę o podpowiedź.
Ewa
|