Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Tuńczyk, szlachetniejszy kuzyn makreli Re: Tuńczyk, szlachetniejszy kuzyn makreli

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Tuńczyk, szlachetniejszy kuzyn makreli

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed8.news.xs4all.nl!fdc3.netnews.
com!news-out.netnews.com!news.alt.net!fdc2.netnews.com!peer03.ams1!peer.ams1.xl
ned.com!news.xlned.com!feeder.cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl!posting.tweak
news.nl!fx10.ams1.POSTED!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
From: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Subject: Re: Tuńczyk, szlachetniejszy kuzyn makreli
References: <60dd9cfb$0$522$65785112@news.neostrada.pl>
<60de8a1c$0$525$65785112@news.neostrada.pl>
<ZO7EI.658906$Uq8a.368414@fx02.ams1>
<60e16fdc$0$536$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: slrn/1.0.3 (Linux)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 31
Message-ID: <nezEI.172607$ea3.65882@fx10.ams1>
X-Complaints-To: a...@t...nl
NNTP-Posting-Date: Mon, 05 Jul 2021 08:17:23 UTC
Organization: Tweaknews
Date: Mon, 05 Jul 2021 08:17:23 GMT
X-Received-Bytes: 1824
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:382918
Ukryj nagłówki

On 2021-07-04, cef <c...@i...pl> wrote:
> I tak nie spożywam tuńczyka specjalnie ani tego extra

Smażony mi nie smakuje. Głównie jem z suszi i w saładkach.

> ani tego puszkowego.
> Jakaś puszka kupiona pod wpływem impulsu kiedyś
> zalegała kilka lat i spożyta była na siłę jak już jej kilkuletni termin
> przydatności do spożycia się zbliżał.
> Brak pomysłu na spożycie akurat tej ryby.

Puszkowy dobrze komponuje się w saładkach:

Wariant 1
- tuńczyk (z puszki, w sosie własnym, odsączony)
- kukurydza (z puszki)
- majonez
- ser np. typu czedar, mozzarella (wiórki)
- ogórek kiszony lub konserwowy (opcjonalnie, drobno posiekany)

Wariant 2
- tuńczyk (z puszki, w sosie własnym, odsączony)
- groszek zielony (z puszki)
- majonez
- ogórek kiszony lub konserwowy (opcjonalnie, drobno posiekany)

W obu przypadkach wszystko się wrzuca do miski i miesza aż zrobi się odpowiednia
konsystencja, po czym wstawia się do lodówki. Gotowe po schłodzeniu.

--
Marcin

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
07.07 FEniks
07.07 FEniks
07.07 Jarosław Sokołowski
08.07 FEniks
08.07 Marcin Debowski
08.07 Jarosław Sokołowski
09.07 cef
24.07 milner daizy
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.