Data: 2015-07-11 10:45:34
Temat: Re: Twarożek
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Ostatnio próbuję robić sam twarożek. Według kilku przepisów. Z
>> prawdziwego
>> mleka. Niestety- za każdym razem wychodzi mi (nawet smaczna) taka
>> "gumowa"
>> masa. Może ktoś mi podpowiedzieć, co źle robię? Zaznaczam, że nie
>> dopuszczam
>> do zagotowania się mleka- tylko podgrzewam
>>
>
> Robisz twaróg z NIEUKWASZONEGO mleka???
Jeden najmniejszy kefir (200ml) na 1-2l mleka.
W czasie podgżewania może się pszypalać odrobinę wytrącony serek na dole,
więc polecam garnek z dobrej jakości emalią.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. http://ortografia.3-2-1.pl/
|