Data: 2015-07-11 21:25:22
Temat: Re: Twarożek
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 10 Jul 2015 06:19:58 +0200, Chiron napisał(a):
> "gumowa"
> masa. Może ktoś mi podpowiedzieć, co źle robię? Zaznaczam, że nie dopuszczam
> do zagotowania się mleka- tylko podgrzewam
I chyba za długo podgrzewasz. Naprawdę lepiej jest podziałać szokowo, a
krócej - przepis z proporcją 1:1 jest sprawdzony przeze mnie od lat -
robiłam tak serek już dla moich dzieci, kiedy były maleńkie, czyli już od
30 lat, tyle że wtedy, z obawy przed gruźlicą krów, zakwaszałam gotowane,
oziebione do temperatury ciała mleko, a dalej już normalnie, tj. kiedy sieę
zsiadło, wlewałam do wrzącego.
--
XL
W Europie narasta arogancja Żydów, a nie antysemityzm - Stanisław
Michalkiewicz: https://www.youtube.com/watch?v=_n8UaecoYBU
Polecam od 5:08
|