Data: 2012-09-26 20:09:18
Temat: Re: Wanilia
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-09-26 16:48, Bbjk pisze:
> W dniu 2012-09-26 16:11, medea pisze:
>
>>
>> Ale w sumie mogę zrobić ten krem do bezowych krążków. Tylko czy nie
>> będzie zbyt rzadki, utrzyma się między większymi bezowymi blatami?
>
> Nie, nie utrzyma się, jeśli chcesz tort, to sama bita śmietanka się
> utrzyma albo coś zrób w stylu tzw. dakłasa, czyli śmietanka z
> mascarpone i karmelem. Albo śmietanka z mascarpone + wariacje, ja np.
> lubię połączenie bezy z kawą. Jeśli to dla dzieci, to śmietanka na
> bezie + owoce zwykle im dobrze wchodzą.
> Albo może hiszpan, czyli śmietanka mocno waniliowa z odrobiną żelatyny
> i konfiturą na wierzchu, ale to słodyczy zbyt wiele może?
Poeksperymentuję. Może spróbuję z tym karmelem.
Ewa
|