Data: 2012-09-27 00:08:01
Temat: Re: Wanilia
Od: "Chiron" <i...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:k3vndc$g5f$2@news.icm.edu.pl...
>W dniu 2012-09-26 16:48, Bbjk pisze:
>> W dniu 2012-09-26 16:11, medea pisze:
>>
>>>
>>> Ale w sumie mogę zrobić ten krem do bezowych krążków. Tylko czy nie
>>> będzie zbyt rzadki, utrzyma się między większymi bezowymi blatami?
>>
>> Nie, nie utrzyma się, jeśli chcesz tort, to sama bita śmietanka się
>> utrzyma albo coś zrób w stylu tzw. dakłasa, czyli śmietanka z mascarpone
>> i karmelem. Albo śmietanka z mascarpone + wariacje, ja np. lubię
>> połączenie bezy z kawą. Jeśli to dla dzieci, to śmietanka na bezie +
>> owoce zwykle im dobrze wchodzą.
>> Albo może hiszpan, czyli śmietanka mocno waniliowa z odrobiną żelatyny i
>> konfiturą na wierzchu, ale to słodyczy zbyt wiele może?
>
> Poeksperymentuję. Może spróbuję z tym karmelem.
Ciekawe sposoby. Ja dotąd rozgniatałem- ale chyba spróbuję sposobu Waldka.
--
Chiron
|